ZINZO

Voor al jouw informatie over viervoeters!

Engelse Springer Spaniël – Ras informatie

engelse springer spaniel portet

De Springer Spaniël is binnen net zo comfortabel bij het gezin als dat hij buiten mee op jacht gaat. Het is een van de meest oude rassen die altijd erg populair is. Dit is waarom we zoveel oude kunstwerken van de Springer Spaniël kunnen vinden.

 

De Engelse Springer Spaniël is een lieve, vriendelijke, ondernemende en middelgrote hond die van bewegen houdt en dagelijkse verzorging. Springer Spaniels kunnen goed omgaan met zowel kinderen als ouderen. Ze zullen het gezelligst zijn wanneer ze goed getraind zijn en op vroege leeftijd gesocialiseerd zijn.

 

De Engelse Springer Spaniël wil zijn baasje graag vrolijk zien, leren snel en luisteren goed. De Springer is een intelligente en snelle hond samen met goede looks, loyaliteit en vertrouwen. Deze eigenschappen maken dit een heel populair ras.

Karakter eigenschappen

  • Familiehond100
  • Goed met andere honden80
  • Hoeveelheid energie80
  • Goede waakhond60
  • Goed met kinderen60
Springer spaniel in veld

Lengte

50 CM (reu)
48 CM (teef)

Verwachtte leeftijd

12 t/m 14 jaar

Gewicht

22.5 KG (reu)
18 KG (teef)

Welke hoeveelheid verzorging kun je verwachten?

Springer spaniel sneeuw

Geschiedenis

De Spaniël is een hondenras dat al erg lang bestaat. De Engelse Springer Spaniël is ontwikkeld in Shropshire, Engeland. De oprichting van de Spaniël club is rond de 1880s in Engeland opgericht. In 1902 heeft de English Kennel Club het ras Engelse Springer Spaniël erkend als ras.

 

De Amerikaanse Kennel Club heet de eerste Engelse Springer Spaniel in 1910 geregistreerd. Dit ras werd er populair in 19244, dit komt mede door de oprichting van de Engelse Springer Spaniël Association. De Engelse Springer Field Trial Association (ESSFTA) is opgericht als moederclub voor het ras in 1927. Deze club promoot vandaag de dag dit ras nog in ring en veld competities.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Comment

Meer artikelen

Slapendee honden

Hoelang slaapt een hond, Wat is normaal en wat niet?

Het klopt dat de meeste honden meer dan 8 uur slaap nodig hebben. Een volwassen mens heeft 7 tot 9 uur per nacht nodig. Een hond heeft ongeveer even veel slaap nodig als een peuter namelijk 10 tot 13 uur per dag. Hoeveel slaap een hond nodig heeft kan variëren per ras maar de meeste honden hebben tussen 8 en 13,5 uur slaap nodig.

Read More

De top 10 kleinste hondenrassen in de wereld

10. Franse Buldog (9kg – 12kg)
9. Boston Terriër (4,5kg – 11kg)
8. Bichon frisé (4,5kg – 11kg)
7. Shih tzu (4.5kg – 11kg)
6. Mopshond (6 – 9kg)
5. Papilon (3.6 – 4.5kg)
4. Toy Poedel (3-4kg)
3. Dwergkeeshond (1.9-3.5kg)
2. Yorkshire terriër (1.3-3.2kg)
1. Chihuahua (0.9-2.7kg)

Read More