ZINZO

Voor al jouw informatie over viervoeters!

10 schattige hypoallergene hondenrassen die niet verharen

Houd je stofzuiger in de bezemkast en adopteer een van deze niet verharende honden

Bichon Frise

1. Bichon Frise

Gefokt om hypoallergeen te zijn, Bichons zijn een van de beste rassen om te hebben voor mensen met allergieën. Bichon Frise is frans voor ‘’fluffly witte hond’’, dit is een perfecte beschrijving voor deze kleine knuffelbare haarbal. Het kleine formaat is ideaal voor mensen met een kleinere woonruimte.

 

 

2. Dwergschnauzer

Het meest populaire Schnauzer ras op de markt, deze uitkijkhond is de ideale miniatuur optie voor fans van het Schnauzer ras. Ze hebben dezelfde uitstraling als hun grotere broer maar in een kleiner formaat. Deze stoere viervoeter verhaart minimaal en houdt van veel spelen, dus weer klaar voor veel aporteerspeleltjes.

 

 

Poedel

3. Poedel

In tegendeel tot de veelzijdige Schnauzer zijn alle poedels hypoallergeen. Hier vallen zowel de grote midden en kleine poedels onder, je kunt het formaat uitkiezen wat het beste bij jou past. Deze slimme Poedels zijn ook erg gemakkelijk te trainen. De mooie traditionele Poedel coupe beschermt de gewrichten en vitale organen van de water gekke honden tijdens het zwemmen, en het ziet er ook nog eens heel schattig uit.

 

 

Yorkshire terriër

4. Yorkshireterriër

De kleine schattige Yokies passen in veel kleine ruimtes, maar hun kleine lichaam neemt een sterk karakter met zich mee. De haartextuur heeft meer weg van mensen haren dan een andere vacht, door deze vacht zul je dus niet hoeven niezen. Maar let op! Yorkies hebben regelmatig vacht verzorging nodig om geen klitten te krijgen en een zachte vacht te houden.

 

 

Shih Tzu

5. Shih Tzu

Eén blik en je zult begrijpen waarom het ras ooit de koninklijke familie won met hun vorstelijke (maar weinig verharende!) uiterlijk en charmante, vriendelijke karakters. Omdat hun haar van nature lang wordt, hebben ze behoorlijk wat onderhoud nodig. Ga opzoek naar een goede trimmer en laat uw pup op tijd wennen aan regelmatig trimmen.

 

Maltezer puppy

6. Maltezer

Met een gemiddeld gewicht van 3,2KG is dit oud Griekse ras de definitie van een schoothondje. Zelf een marathon knuffelsessie zal je niet niezend achterlaten, dit omdat hun witte haren hypoallergeen zijn. Je kunt ervoor kiezen om de haren kort te houden en ze te trimmen of ze lang te laten groeien. Dit is afhankelijk van hoeveel onderhoud je wilt.

 

 

portugese waterhond

7. Portugese waterhond

De Portugese waterhond is een middelhoge haarbal. Deze viervoeters hebben een speels en relaxed karakter, ze zijn een goede toevoeging aan ieder huishouden. Ze kunnen zich goed aanpassen aan het wonen in een appartement, handig voor als je een kleiner woonoppervlak hebt.

 

 

Schotse terrier

8. Schotse terriër

Misschien ken je deze schattige viervoeters nog van Lady en de Vagebond.

De soms onafhankelijke en koppige Scotties zijn in het echt ook erg leuke huisdieren.

Origineel zijn ze gefokt om als jachthond mee te gaan, dit door hun waterdichte vacht die ze beschermt tegen veel weeromstandigheden. Vandaag de dag is dit ras meer bezig met het liggen in de bank.

 

 

Riesenschnauzer

9. Riesenschnauzer

Je wordt direct verlieft op de grote Schnauzers iconische wenkbrauwen, maar al dit haar betekent niet dat je er direct verkouden van wordt. Ze hebben wel een regelmatige vachtverzorging nodig, dus regel een goede hondenkam. De grootste Schnauzer types kunnen tot wel 35KG wegen. Dit ras is intelligent en taakgericht.

 

 

West Highland Terrier

10. West Highland Terrier

Net zoals andere Terriers hebben Westies dezelfde nieuwsgierigheid en levendig temperament.

Met als bonus dat ze minimaal verharen. Deze honden hebben een vrolijk karakter dat je laat lachen met hun speelse stunten. Het kleine formaat maakt ze een van de meest populaire Terriers.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Comment

Meer artikelen

Slapendee honden

Hoelang slaapt een hond, Wat is normaal en wat niet?

Het klopt dat de meeste honden meer dan 8 uur slaap nodig hebben. Een volwassen mens heeft 7 tot 9 uur per nacht nodig. Een hond heeft ongeveer even veel slaap nodig als een peuter namelijk 10 tot 13 uur per dag. Hoeveel slaap een hond nodig heeft kan variëren per ras maar de meeste honden hebben tussen 8 en 13,5 uur slaap nodig.

Read More